[Bizcover] Uw onderneming boosten met online video’s

  • 5 maart 2019
  • 0 reacties
  • 893 Bekeken

Reputatie 7
  • BNP Paribas Fortis - Community Manager
  • 1598 reacties


Online video’s worden steeds belangrijker in de bedrijfswereld, en niet alleen om te communiceren met klanten en potentiële klanten. Yan Ketelers van StoryMe ziet nog veel meer toepassingen. Hij legt uit hoe u ze maximaal kunt benutten in uw onderneming en waar u moet op letten als u ermee communiceert.

Video als marketingtool
Hoe u aan de hand van video’s klanten overtuigt, las u al in een eerder artikel. Ook Yan Ketelers benadrukt het belang van een strategie te bepalen aan de hand van een concrete doelgroep en een weloverwogen kanaal.

Daarnaast geeft hij graag enkele tips:

  • Kies de juiste aanpak in lijn met uw kanaal en doelgroep. Gebruik bijvoorbeeld nooit het ‘liggend’ beeldformaat – zoals bij YouTube gebruikelijk is – om een filmpje te maken voor Snapchat.
  • Houd het kort. Zeker voor Facebook gebruiken wij vaak zeer korte clips die we omschrijven als “snack videos”. Ze zijn soms niet meer dan 8 seconden lang en worden geconsumeerd zoals snacks: als tussendoortje tussen het scrollen. Als u ze juist presenteert en ze er goed uitzien, willen veel mensen er wel eens snel van proeven.
  • Keep it simple. Vind een manier om de boodschap eenvoudig voor te stellen, aangezien de tijd beperkt is.
  • Gebruik een goede “thumbnail” (verkleinde weergave van een grafische afbeelding) om interesse te wekken. Wilt u bijvoorbeeld een video van een “bottle flip” tonen – een hype onder jongeren waarbij een halfvol flesje gegooid wordt met als doel het rechtop te laten landen? Gebruik dan een beeld van vlak voor het flesje gaat neerkomen. Iedereen zal bijgevolg willen weten of de flip zal lukken of niet.”

Uw bedrijfscommunicatie upgraden
Video’s zijn niet alleen een handige tool om met klanten te communiceren: “Ik ben er van overtuigd dat het belang ervan zo zal toenemen dat op termijn elk bedrijf een Chief Video Officer in zijn rangen zal hebben die zich enkel met video’s zal bezighouden. Want ook intern, of zelfs met partners, kan het een meerwaarde zijn.”

“Waarom bij de verzending van een offerte bijvoorbeeld geen korte video voegen waarin u wat extra toelichting geeft? Of in plaats van een mail te sturen naar uw collega of leverancier, stuurt u gewoon een videoboodschap. Dit kan u volledig zelf doen, zonder professionele ondersteuning. Het enige dat u nodig heeft, is een smartphone of een laptop met webcam en u bent vertrokken”, verduidelijkt Ketelers.

“Intern passen we dit zelf al enige tijd toe, en het vergt in het begin enige aanpassing, maar na enkele pogingen maakt u vaak in één opname een korte, duidelijke video van uzelf. Dat spaart enorm veel tijd uit die u anders zou besteden aan het opstellen van een getypt document. Bovendien geeft u uw boodschap een persoonlijke touch, iets wat vaak geapprecieerd wordt.”

Bied een meerwaarde en authenticiteit
“Zorg er wel steeds voor dat deze persoonlijke touch authentiek overkomt. Blijf in een video altijd trouw aan uzelf en de kernwaarden van uw bedrijf.” Ten slotte moet uw video steeds een meerwaarde bieden. Erin herhalen wat u al op papier zette, daar zit niemand op te wachten en kan zelfs storend zijn. Uw video moet dus een aanvulling vormen op de informatie die u op een andere manier doorgeeft.

Lees meer op Bizcover
Yan Ketelers
Yan Ketelers deed enkele jaren ervaring op als head of marketing bij transportbedrijf Bubble Post alvorens hij de overstap maakte naar StoryMe. Vandaag is hij Head of Marketing and Business Developer bij Delta.

0 reacties

Geen reactie

Reageer