Fraude

OPGELET - nieuwe phishing mail over PSD2

  • 4 June 2019
  • 1 reactie
  • 3119 Bekeken

Reputatie 7
Dag Community,

We werden zonet op de hoogte gebracht van een nieuwe phishing/fraude-mail die de ronde doet. In de e-mail wordt er gezegd dat je je debetkaart voor een bepaalde datum dient te vervangen omwille van de nieuwe PSD2-richtlijn.

Dit is uiteraard niet het geval.

Onze bank zal je nooit via e-mail vragen om gegevens door te geven en we zullen je nooit per mail persoonlijke info over je producten doorsturen. Een e-mail is immers geen beveiligd communicatiemiddel.

Onderaan kan je de e-mail nalezen. Ontvang je deze mail (of andere phishing mails), stuur hem dan onmiddellijk door naar phishing@bnpparibasfortis.com.

Lees in dit artikel meer over wat je kan doen om fraude te voorkomen en hoe te handelen als je slachtoffer bent.

Ga in onze test ook na hoe jij omgaat met je online veiligheid.

De frauduleuze mail in kwestie:

Geachte ,
In 2018 voert België de Europese richtlijn PSD2 (Payment Services Directive 2) in om concurrentie in de financiële dienstverlening te stimuleren.

De belangrijkste wijziging: banken moeten klanten verzekeren tegen financiële schade bij eventuele frauduleuze activiteiten. Als gevolg hiervan introduceren wij een beter beveiligde bankkaart.

Uit ons klantensysteem is naar voren gekomen dat u, ondanks eerdere contactpogingen, nog gebruik maakt van een verouderde bankkaart. U heeft tot en met 6 juni 2019 de gelegenheid om kosteloos de vernieuwde bankkaart aan te vragen. U ontvangt de vernieuwde bankkaart binnen enkele werkdagen per post.
Wij willen u erop attenderen dat financiële schade door middel van frauduleuze activiteiten ­niet is verzekerd bij toekomstig gebruik van uw verouderde bankkaart.
Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

BNP Paribas.

1 reactie

Reputatie 7
Een tweede mail, die je vraagt Easy Banking Web te deblokkeren, doet ook de ronde (zie hieronder). Ook dit zullen wij je nooit per e-mail zeggen.

Dit is dus opnieuw geen e-mail van onze bank.

Klik zeker en vast op geen enkele link in de mail. Ook niet de link die zogezegd naar de Community leidt of op de link om je uit te schrijven.

De beste tips die ik jullie kan geven, is om steeds manueel naar een site te surfen en om veel bezochte websites te bewaren bij jullie favorieten.

Reageer