Beantwoord

RIB - Relevé d'identité Bancaire

  • 20 August 2017
  • 1 reactie
  • 6900 Bekeken

Ik zoek dringend een RIB (Relevé d'identité Bancaire) of online attest identificatie rekening voor dochter die op kot gaat in Frankrijk
icon

Beste antwoord van Ine 21 August 2017, 10:14

Bekijk origineel

Reageren op dit onderwerp is niet mogelijk.

1 reactie

Reputatie 5
Dag IngeWo,

Welkom op onze community!

Leuk, dat je dochter in Frankrijk gaat studeren 🙂!

Een RIB (Relevé d'Identité Bancaire) is een specifieke identificatiecode voor banken in Frankrijk. Wij werken enkel met het IBAN (International Bank Account Number) en de BIC (Bank Identifier Code). Je dochter kan wel een officieel document bekomen waarop haar identiteitsgegevens en haar bankgegevens vermeld staan.

[Edit: 12/01/2018] Je kan een attest van titulariteit aanvragen op het kantoor of telefonisch bij het Easy Banking Centre op 02 762 60 00 (bereikbaar van 7 uur tot 22 uur op weekdagen en van 9 uur tot 17 uur op zaterdag). Het document wordt dan opgestuurd per post. Indien het adres dat gekend is bij de bank niet up-to-date is, kan je terecht op het kantoor om dit te laten aanpassen en daar het attest aanvragen. Hou er rekening mee dat het attest een kost van 30,25 EUR met zich meebrengt. Indien ze een rekeninguittreksel met je gegevens en de stempel van de bank aanvaarden, is dit ook een mogelijk. Dit kan je wel direct ter plaatse op je kantoor bekomen.


Het is je eerste bericht hier dus maak ik je graag even wegwijs op de community.Enkele interessante berichten:
- Gebruik je onze Easy Banking app? Dan horen wij graag jouw mening over wat je van de app vindt en hoe vaak je de app gebruikt.
- Lees zeker deze handige tips voor je bankzaken vlot te kunnen regelen als je naar het buitenland gaat.
- Wij hebben ook een bericht over studeren en stage in het buitenland waar je dochter haar ervaring kan delen.

Kijk gerust verder rond op de community. Als er vragen zijn, dan horen wij ze graag 🙂.