Hello bank!

De nieuwe Bancontact-Visa Debit-debetkaart, dat is je huidige debetkaart maar dan beter! En neen, het is geen kredietkaart.

  • 24 September 2021
  • 0 reacties
  • 1056 Bekeken
De nieuwe Bancontact-Visa Debit-debetkaart, dat is je huidige debetkaart maar dan beter! En neen, het is geen kredietkaart.
Reputatie 7

Het is dé debetkaart waarmee je je dagelijkse aankopen betaalt, geld afhaalt (net zoals met je huidige debetkaart) en die je bovendien heel wat nieuwe betaalmogelijkheden biedt.

Zoals de naam het zelf zegt, is het een debetkaart. Betalingen en afhalingen worden dus rechtstreeks gedebiteerd van je betaalrekening (dat is de naam die banken vandaag moeten gebruiken voor de “zichtrekening”, maar in de praktijk verandert er niets), zoals je gewoon bent.

De kaart werkt in België standaard met Bancontact. Je nieuwe debetkaart wordt dus overal aanvaard waar betalen met Bancontact mogelijk is, net zoals voorheen met je oude debetkaart. Het grootste verschil is dat je deze nieuwe kaart ook overal kunt gebruiken waar Visa aanvaard wordt. En dat maakt echt een verschil!

Wat je nieuwe kaart extra kan?

Net zoals jij, zit je nieuwe kaart niet graag stil! Je kan er in alle veiligheid mee betalen op heel wat meer plaatsen dan voorheen (overal waar je het Bancontact en/of Visa logo ziet staan). Visa wordt aanvaard in meer dan 200 landen, bij meer dan 70 miljoen handelaars en 2,7 miljoen geldautomaten. Als dat geen zin geeft om te reizen! Wil je weten waar je hem precies kan gebruiken? Easy: overal waar Visa en V PAY beschikbaar zijn en op de meeste Belgische en buitenlandse websites.

Visa_Debit_350x350

Je hebt dus veel meer betaalmogelijkheden dan met je huidige debetkaart, en daar komen nog de webshops bij waar het Visa logo wordt getoond als mogelijkheid bij “betalen met kredietkaart”. In dat geval selecteer je dus deze betaalmogelijkheid en geef je het nummer in van je Bancontact-Visa Debit debetkaart, net als de CVC code (veiligheidscode van drie cijfers) die je vindt op de achterzijde van je kaart.

En aangezien het gaat om een debetkaart (we hebben het al een paar keer herhaald, zo is iedereen zeker mee :-)), wordt het bedrag van de betaling meteen van je rekening gehaald, zelfs wanneer je de optie “kredietkaart” hebt geselecteerd.

Met je nieuwe kaart blijf je:

  • snel en in alle veiligheid betalen, de basis…;
  • contactloos betalen zonder je pincode in te geven voor bedragen lager dan €50, of zolang de som van de opeenvolgende betalingen zonder pincode niet hoger is dan €100;
  • betalen via je smartphone of smartwatch door je kaart toe te voegen aan Apple PayGoogle PayFitbit Pay of Garmin Pay;
  • betalen via de Payconic by Bancontact app;
  • de instellingen van je kaart zelf aanpassen via de app of de Hello bank! website. Bijvoorbeeld je kaart tijdelijk blokkeren, de mogelijkheid om contactloos te betalen online of buiten Europa activeren of deactiveren… Aanpassingen die meteen ingaan, want wachten, niemand die ervan houdt.
  • de limieten van je kaart aanpassen via de Hello bank! website, zodat je je uitgaven onder controle houdt.

Bovendien vind je alle informatie (klantnummer, kaartnummer, CVC code en vervaldatum) voortaan op de achterzijde van je kaart.

Hoe krijg je de kaart? En hoeveel kost het?

Wij zorgen voor alles en het kost je niets. Je huidige debetkaart wordt binnenkort vervangen door de nieuwe Bancontact-Visa Debit debetkaart. We sturen hem gratis naar je op. Je zal de kaart dit jaar nog krijgen of begin 2022.

En wees gerust: aan de tarieven voor het gebruik van je kaart verandert er niets.

Beschikken we over je e-mailadres, dan ontvang je van ons een bericht een week voor ontvangst van je nieuwe kaart. Check op de Hello bank! website of je je e-mailadres hebt ingevuld. Meld je aan en klik op het ‘Instellingen’ icoontje (rechts boven op het scherm) > Persoonsgegevens, check je e-mailadres of vul het in en bewaar. Maak van de gelegenheid ook gebruik om je adres waar je gedomicilieerd bent te controleren. Kwestie van de debetkaart naar het juiste adres te sturen. Moet het adres aangepast worden, contacteer dan het Hello Team.

Veiligheid voor alles

We zullen je nooit vragen om ons je kaart terug te sturen en/of ons je persoonlijke codes te bezorgen. Integendeel, knip de chip van je huidige debetkaart door om frauduleus gebruik te vermijden. Maar doe dit pas nadat je je nieuwe kaart voor de eerste keer hebt gebruikt. En het spreekt voor zich: geef nooit je persoonlijke gegevens – kaartnummer, vervaldatum, CVC-code, pincode – door via telefoon, e-mail, post, SMS of sociale media, zelfs niet aan je beste vrienden.

Ontvang je een verdacht bericht waarin iemand naar deze info vraagt? Stuur het bericht in geval van twijfel door naar phishing@bnpparibasfortis.com. Lees alles over veilig mobiel bankieren.

Geloof ons, je bent meteen fan van die nieuwe kaart en alle nieuwe features!


Reageren op dit onderwerp is niet mogelijk.