Beantwoord

Overdracht van de getrouwheidspremie bij overschrijving op andere spaarrekening

  • 18 January 2023
  • 5 reacties
  • 439 Bekeken

Geachte,

Bij sommige banken (KBC, CRELAN ….) is er ook overdracht van de getrouwheidspremie als beide spaarrekeningen minstens één gemeenschappelijke rekeninghouder hebben !!!  Is dit ook het geval bij BNP Paribas Fortis ?  Uiteraard dienen nog 2 andere voorwaarden vervuld; maximaal 3 overschrijvingen per jaar en per verrichting € 500,00 of meer.

icon

Beste antwoord van Eschauma 6 February 2023, 10:04

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 1

Hallo Josengels,

 

Bedankt voor u w vraag.

 

Momenteel werden we beperkt tot één Spaarrekening per houder of combinatie van co-houders.

Vanaf 1 februari zal dit veranderen en kunt u ook de Spaarrekening Plus openen. Helaas werden wij nog niet geïnformeerd over de overdracht van de getrouwheidspremie. 

 

Onze Klassieke Spaarrekeningen hebben een plafond van 250.000 EUR en de Spaarrekening Plus van 100.000 EUR. Er is dus geen limiet per storting.

Het resterende bedrag kunt u investeren of op een depositorekening plaatsen.

 

Met vriendelijke groeten,

CaroleL

Geachte Carole,

Bij het openen van een gereglementeerde spaarrekening krijgt men altijd “Essentiële Spaarinformatie”. Deze informatie geldig vanaf 01/02/2023 volgende maand dus, vermeld;

“De verworven getrouwheidspremie op bedragen van minimaal 500 euro die u van de gereglementeerde spaarrekening overdraagt naar een andere gereglementeerde spaarrekening waarvan u eveneens houder bent bij dezelfde bank, blijft verworven op voorwaarde dat het aantal overdrachten beperkt blijft tot drie per jaar”.

Quid de overschrijving van een geregl. spaarrekening met één houder naar een geregl. spaarrekening (bv. de nieuwe Plus) met twee houders waarvan één  gemeenschappelijke ?

Groetjes,  Jos

Hallo @josengels 

 

Bedankt voor je bericht.

 

De getrouwheidspremie van een spaarrekening kan overgedragen worden naar een ander spaarrekening. Echter is dit enkel mogelijk voor een spaarrekening van dezelfde soort en spaarrekeningen op dezelfde naam.

 

Het is dus niet mogelijk om het van een standaard spaarrekening over te zetten naar een spaarrekening plus. Ook is het niet mogelijk om het over te zetten van een gemeenschappelijke rekening naar een persoonlijke rekening. 

 

Het is wel mogelijk om het over te zetten van een standaard spaarrekening op eigen naam naar een ander standaard spaarrekening op eigen naam. Of van een standaard gemeenschappelijke spaarrekening naar een ander standaard gemeenschappelijke spaarrekening. 

 

Met vriendelijke groeten,

SabrinaVD

Geachte Sabrina, geachte Carole,

In verband met uw antwoorden wil u mij a.u.b. per mail contacteren ?  Ik antwoord best niet langs dit forum.

Hoogachtend,  Jos

Hallo @josengels

 

Ik kom graag nog even terug op je vraag met betrekking tot de overdracht van de getrouwheidspremie tussen spaarrekeningen. Zoals eerder al werd aangehaald is een overdracht van de getrouwheidspremie tussen twee gereglementeerde spaarrekeningen mogelijk voor zover beide spaarrekeningen op naam van dezelfde houder zijn.

In tegenstelling tot wat eerder werd vermeld kan je wel het bedrag van een Klassieke Spaarrekening overdragen naar de nieuwe Plus Spaarrekening met behoud van je getrouwheidspremie. De getrouwheidspremie zal vervolgens pro rata temporis berekend worden volgens de getrouwheidspremie die op elke spaarrekening van toepassing is. 

 

Groetjes, 

 

Eschauma

Reageer