Beantwoord

Rekening openen in USD

  • 1 February 2021
  • 2 reacties
  • 2371 Bekeken

Kan ik een extra rekening in USD openen, naast de 2 gezamelijke zichtrekeningen die we hebben in een Premium Pack? Zo ja:

  • Kan dit online of moeten we hiervoor naar de bank?
  • Wat zijn de maandelijkse beheerskosten van deze extra rekening (bovenop de prijs van het Premium Pack)?
  • Welke wisselkoers wordt aangehouden als we geld overschijven naar de Euro rekening?
  • Zijn er nog transactiekosten die aangerekend worden bij het overschrijven naar de Euro rekening?
icon

Beste antwoord van YannickB 2 February 2021, 13:57

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7

Hallo Laurence,

Je kan een rekening in USD openen door ons Easy Banking Centre beveiligd te bellen via Easy Banking App of met behulp van je Easy Banking Phone-code.

Mijn collega’s kunnen een bijkomende rekening in USD voor jou openen. Die rekening zal hetzelfde rekeningnummer hebben als jouw EUR-rekening, maar zal een apart saldo (in USD) tonen.

Er zijn alvast geen bijkomende kosten voor het houden van deze rekening. Er worden wel transactiekosten aangerekend wanneer je overschrijft naar een andere rekening op een andere naam en/of bij een andere bank. In dat geval gelden de tarieven voor internationale verrichtingen. Een overzicht daarvan vind je op pagina 15 van onze tarievenlijst.

Schrijf je over naar een rekening op dezelfde naam bij onze bank, dan zijn er geen transactiekosten.

Wat de wisselkoers betreft: we hanteren altijd de wisselkoers van het moment waarop de verrichting door ons verwerkt wordt. Omdat overschrijvingen in andere valuta dan EUR vaak nog manueel gecontroleerd moeten worden (verschillende landen hebben zeer specifieke voorwaarden voor overschrijvingen), kan de verwerking wat langer in beslag nemen en kan de koers dus ook verschillen de koers van het moment waarop jij de overschrijving verstuurde.

Je vindt onze huidige wisselkoersen steeds door aan te melden op onze website via een pc of laptop, bovenaan te kiezen voor Sparen en beleggen en tot slot te klikken op Valuta.

Hallo Yannick,

Kan je enkel voor een zichtrekening een bijkomende USD-rekening openen, of kan dit ook voor een spaarrekening ? En indien ja, is dit dan eveneens kosteloos ?

 

Reageer