Beantwoord

heropname krediet

  • 13 August 2020
  • 5 reacties
  • 7571 Bekeken

Beste,

Kan je een heropname doen van het deel dat je al afbetaald hebt voor het leggen van een oprit, terras en omheining? 

Mvg

icon

Beste antwoord van YannickB 14 August 2020, 10:08

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 2

Indien u ‘herbeleggen’ zou bedoelen, dan is het antwoord neen. Eventueel zou u mits een nieuwe lening de vorige lening volledig kunnen afbetalen, om er nog wat aan over te houden.

Echter, wegens een aantal factoren zou een dergelijke operatie ongunstig kunnen uitvallen. De voornaamste van die factoren zijn:

  • Men dient drie maanden interesten als vergoeding te betalen. Dat zijn de intresten van de maand waarop het huidige contract beëundigd wordt.
  • Het zou kunnen zijn dat u veel minder hebt afbetaald dan u denkt. Immers, gedurende vele jaren betaalt men maandelijk veel intresten af en weinig kapitaal. En deze situatie keert pas om enkele jaren vooraleer het leningscontract ten einde is (= volledig afbetaald).

U hebt bij het aangaan van het contract een tabel meegekregen. Op die tabel staat per afzonderlijke  maand aangegeven hoeveel interesten u afbetaalt en hoeveel kapitaal. Kijkt u die tabel maar eens grondig na, 

 

Beste,

Ik bedoel bij een woonlening kan je vanaf je een bepaald bedrag hebt afbetaald terug een stuk van het afbetaalde bedrag lenen. Kan je met dit geld werken doen aan je huis?

Reputatie 7

Hallo @Caro 

Afhankelijk van je type woonkrediet kan je inderdaad een deel heropnemen voor werken of renovaties.

Je kan daarvoor telefonisch bij ons terecht door ons te bellen via Easy Banking App

Je kan ook bellen naar 02 762 60 00 en jezelf identificeren met behulp van je klantennummer en je Easy Banking Phone-code.

Groetjes.

Reputatie 2

De intresten die men betaalt hangen af van het soort lening. Intresten voor een persoonlijke lening, waarbij men met geld kan doen wat men wil, zijn uiteraard het hoogst. Veel hoger dan die van een lening aangegaan voor een specifieke reden (aankoop auto, verbouwingen enz… enz...).

Dit houdt in houdt in dat men zich aan de bepalingen van het aangegane contract zal moeten houden. Bijvoorbeeld, werd de eerste lening aangegaan voor het bouwen van een watermolen, dan zou u verplicht kunnen zijn het extra geld te besteden aan die watermolen. Maar het hangt helemaal af van de bepalingen in uw contract met de bank. U  zou er dus goed aandoen eerst en vooral uw contract met de bank te herlezen.

Maar hoe dan ook, het zou gaan om een nieuwe lening, waarbij u een reden zal moeten opgeven voor die lening, waarop BNP al dan niet mee akkoord zal kunnen gaan. Een persoonlijke lening (zonder een  reden op te moeten opgeven) zou u waarschijnlijk zonder problemen   kunnen krijgen, maar dan, zoals reeds gesteld, aan de hoogste intrest.

Reputatie 7

@Krisje @Caro 

Bij een heropname van een woonkrediet neem je een deel van het al terugbetaalde bedrag opnieuw op. Dit is niet noodzakelijk aan dezelfde voorwaarden als die waaraan je het woonkrediet zelf bent aangegaan (de rente kan ondertussen hoger of lager zijn), maar je moet niet meer langs een notaris passeren.

Wanneer je ons hierover belt of wanneer je hiervoor een afspraak maakt op kantoor, bekijken we je persoonlijke situatie en analyseren we wat voor jou het voordeligst zou zijn. Naast een heropname zijn er nog andere mogelijkheden; bijvoorbeeld een renovatielening, een energiekrediet of een persoonlijke lening.

Reageer