Beantwoord

Rekeningen bij aankoop effecten

  • 26 June 2022
  • 4 reacties
  • 162 Bekeken

Reputatie 3

Aankoop via EastBanking.

Voor het laatste scherm (kaartlezer en code invullen) bij het overzicht van de aankoop kan je kiezen van welke rekening de betaling van de transactie moet gebeuren.

Ik krijg preset de ‘gewone zichtrekening’ te zien en door te klikken, scrollen, … zie ik de ‘beleggersrekening’ en  ‘niet-verborgen spaarrekening(en)’.

Maar bij de aankoop van effecten is het eenvoudiger, duidelijker én sneller om af te ronden om preset de beleggersrekening te zien én de alias ervan want zowel de zicht-als de beleggersrekening tonen als titel de naam van de titularis wat het er niet eenvoudig op maakt welke rekening de juiste te kiezen is tenzij je exact het saldo ervan weet (wat bij opeenvolgende aankopen ook niet duidelijk is omdat het saldo niet onmiddellijk wordt aangepast).

Mvg,

 

icon

Beste antwoord van LarsD 27 June 2022, 10:27

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 4

Hallo @DirkRen,

Bedankt voor je bericht. Dus het is vooral voor jou verwarrend dat bij het scherm waar je de rekening moet selecteren voor de aankoop dat er geen vermelding kan gemaakt worden van het saldo op dat moment?

Dat kunnen we natuurlijk verder bekijken. Zijn er eventueel nog andere zaken dat je opmerkt bij deze functie?

Met vriendelijke groeten,

LarsD

 

Reputatie 3

Het betreft niet zozeer ‘geen vermelding kan gemaakt worden van het saldo op dat moment’.I

Het gaat veeleer om de benaming van de te gebruiken rekeningen daar de ingestelde aliasnaam niet getoond wordt.

Ook kan je niet louter afgaan op het saldo (als je dit dan weet) omdat na een aankoop van effecten of een bijstorting op een rekening het nieuwe saldo niet realtime wordt weergegeven.

De oplossing is eenvoudig : de opgegeven alias benaming van een te gebruiken rekening tonen zoals oa het geval is bij een overschrijving…

 

Mvg,

 

Reputatie 4

@DirkRen,

Bedankt voor de verduidelijking en ook voor ons attent te maken zodat we deze functie voor de benaming (de alias) van een te gebruiken rekening bij de aankoop van effecten verder kunnen bekijken.

Laat ons weten indien er andere zaken zijn die we kunnen verbeteren binnen deze functie.

 

Reputatie 3

Jij ook bedankt voor je reactie!

 

Mvg,

 

Reageer