focus

Heb je ook een baksteen in de maag?

  • 8 March 2023
  • 0 reacties
  • 157 Bekeken
Heb je ook een baksteen in de maag?
Reputatie 2
  • BNP Paribas Fortis - Community Manager
  • 52 reacties

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Het is er met de paplepel ingegoten: “vastgoed blijft een levenslange investering.” Niet voor niets luidt het spreekwoord “Een Belg is geboren met een baksteen in zijn maag.” Vandaar dat ook veel mensen uitkijken naar het vastgoedevent van het jaar: “Batibouw”, een beurs waar je inspiratie kan opdoen en mooie kortingen kan krijgen voor alles in verband met bouwen, verbouwen, renoveren en inrichten.

Dit jaar gaat Batibouw door van 14 tot en met 19 maart.

Door de inflatie zijn de huurprijzen dit jaar al fors gestegen. En ook de energieprijzen swingen de pan uit waardoor velen op zoek gaan naar alternatieven. Reden temeer waarom veel mensen uitkijken om een eigen woning aan te schaffen of om te verbouwen. Ook corona heeft zijn weerslag gehad op de vastgoedmarkt: mensen zijn meer en meer gaan beseffen hoe belangrijk het is om de luxe van een eigen huis te hebben waar men zich goed voelt.

Premies

Wie plant om een huis aan te kopen of te verbouwen met het doel om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken kan hiervoor allerlei premies aanvragen.
Meer weten? Premies | Belgium.be
Op deze website vind je een handig overzicht van de mogelijke premies over de verschillende gewesten heen.

Renovatieverplichting voor residentiële gebouwen in Vlaanderen

Sinds 1 januari 2023 is er een nieuwe regelgeving van kracht die nieuwe eigenaars van energieverslindende woningen of appartementen ertoe verplicht om binnen de 5 jaar na verwerving de woning grondig energetisch te renoveren.

Indien je een nieuwe woning of appartement verwerft in Vlaanderen met een EPC-label E of F dan zal je binnen de 5 jaar de nodige inspanningen moeten doen om het gebouw naar een EPC-label D te brengen. Je zal dit vervolgens ook moeten kunnen aantonen met een nieuw EPC-attest.

Je vindt hier alle informatie terug rond de nieuwe wetgeving over de renovatieverplichting. 

Heb je zelf ook een project op het oog? Interesse om voor of na je bezoekje aan Batibouw eens te kijken welke mogelijkheden je hebt voor je project? 
Bekijk dan snel onze website Woonleningen | BNP Paribas Fortis.

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer