Beantwoord

inhoud app

 • 8 July 2020
 • 5 reacties
 • 1025 Bekeken

Ik heb een persoonlijke rekening bij bnpparisbasfortis en mijn partner een volmacht over de rekening van zijn ouders. Wanneer mijn partner de app installeert met de gegevens van de kaart van de volmacht , komen dan ook de gegevens van de eigen rekeningen op de app of hoe kan je dat vermijden ?

icon

Beste antwoord van YannickB 8 July 2020, 12:54

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7

Hallo Patricia,

Een debetkaart geeft je toegang tot alle rekeningen waarvan de houder van de kaart eigenaar is of waarop hij of zij volmacht heeft en tot alle persoonlijke informatie van die persoon. Daarom is het belangrijk om nooit kaarten waar jouw naam op staat uit te lenen aan anderen.

De rekening waaraan die kaart gekoppeld is, is op zich niet belangrijk en heeft enkel effect op betalingen in winkels en geldopnames via andere banken.

Je partner zal in Easy Banking dus alle rekeningen zien waarop hij volmacht heeft, zolang hij een kaart op zijn naam gebruikt. En dat ongeacht de rekening waaraan die kaart gekoppeld is. 

 

Groetjes.

Maar we willen de rekeninginformatie van de rekening van de ouders volledig appart houden. Moet toch mogelijk zijn.

Reputatie 7

Bedankt voor je reactie @Patricia.d.p. 

Is het de bedoeling dat die rekeningen helemaal niet verschijnen in Easy Banking, of volstaat het als ze een apart overzicht krijgen en dat je partner initieel enkel de andere rekeningen te zien krijgt wanneer er aangemeld wordt?

Die rekeningen moeten helemaal niet verschijnen in de app. Hij wil het volledig afzonderlijk houden.

Reputatie 7

De rekeningen helemaal onzichtbaar maken kan je jammer genoeg niet doen als gevolmachtigde. Er kan in principe een verzet op een rekening geplaatst worden waardoor ze niet meer zichtbaar zijn, maar dat kan enkel aangevraagd worden door een rekeninghouder en het zorgt ervoor dat niemand de rekeningen nog kan beheren zonder naar kantoor te gaan.

Je partner heeft wel deze twee mogelijkheden:

De rekeningen verbergen via zijn Easy Banking-toegang

Dit zorgt ervoor dat de rekeningen helemaal niet verschijnen in zijn persoonlijk rekeningoverzicht. Hij kan ze wel op elk moment terug zichtbaar maken door onder zijn naam aan te melden op onze website via een pc of laptop. De rekeningen zullen ook niet meer in de lijst van opdrachtgevende rekeningen verschijnen wanneer hij een overschrijving start. Een rekening verbergen kan zo:

 • Meld aan via https://www.bnpparibasfortis.be/
 • Klik bovenaan rechts op Instellingen.
 • Kies in deze lijst voor Rekeningen.
 • Vink het vak rechts van de rekening die je wilt verbergen, uit.
 • Klik onderaan de pagina op De wijzigingen opslaan.
 • Om de rekening terug zichtbaar te maken kan je het vak opnieuw aanvinken.

Werken met groepen

Het is via Easy Banking mogelijk om rekeningen te groeperen. In jullie geval zou je partner bijvoorbeeld een groep ‘Eigen rekeningen’ en een groep ‘Ouders’ aan kunnen maken. Je kan op het rekeningoverzicht vrij wisselen tussen deze groepen en enkel de rekeningen die aan de gekozen groep, toegevoegd werden, zijn zichtbaar. 

Dit geeft iets meer flexibiliteit, want eens de groepen zijn aangemaakt, kan je ertussen wisselen met een klik, ook in onze app. In een noodgeval zou je dus niet moeten wachten tot je kan aanmelden op een pc.

Het nadeel van deze methode, is dat de rekeningen bij overschrijvingen blijven verschijnen in de lijst van opdrachtgevende rekeningen. 

Groepen aanmaken kan zo:

 • Meld aan via https://www.bnpparibasfortis.be/
 • Klik in de groene balk boven je rekeningen op Alle rekeningen en kies Nieuwe groep toevoegen.
 • Voer een groepsnaam in en vink de rekeningen aan die je wilt toevoegen aan de groep. Een rekening kan toegevoegd worden aan meerdere groepen en je kan zoveel groepen aanmaken als je wilt.
 • Klik onderaan het kader op Groep bewaren.
 • Eens je je groepen hebt aangemaakt, kan je in de groene balk klikken op de naam van de groep om een andere groep te kiezen. De groep die actief was wanneer je onze site of app verliet of wanneer je afmeldde, zal bij de volgende aanmelding automatisch verschijnen.
 • Ook in onze app zal je bovenaan het rekeningoverzicht kunnen wisselen tussen je bestaande groepen.

Reageer