Beantwoord

Taxatie pensioensparen

  • 27 September 2023
  • 3 reacties
  • 149 Bekeken

Je gaat op 58 jaar in pensioen. Kan je dan (dus voor je 60e) je pensioensparen opzeggen tegen 10% taxatie of is dat dan, ondanks feit dat je wettelijk in pensioen gaat voor je 60e, tegen 33% ?

icon

Beste antwoord van Tim DL 28 September 2023, 09:32

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 1

Je gaat op 58 jaar in pensioen. Kan je dan (dus voor je 60e) je pensioensparen opzeggen tegen 10% taxatie of is dat dan, ondanks feit dat je wettelijk in pensioen gaat voor je 60e, tegen 33% ?

Beste @Elleke,

 

Bedankt voor je bericht.

 

Je kan het voor je 60 laten vrijgeven, opdat het niet tegen 33% zou zijn zal er wel een attest nodig zijn van je pensioen.

In verband met de precieze taxatie, hiervoor kan je ons best telefonisch contacteren opdat we dit voor je kunnen nakijken.

Dit kan je makkelijk via je Easy Banking App, door via ‘Communicatie’ te kiezen voor ‘Easy Banking Centre’ en nadien het onderwerp ‘Sparen en beleggen’ te kiezen, of op het nummer 02 433 41 34 met je klantnummer en Easy Banking Phone (Een adviseur beveiligd contacteren met de Easy Banking Phone-code | Community BNP Paribas Fortis) bij de hand.

 

Groetjes,

Tim DL

 

PS: Jouw mening telt! We nodigen je graag uit om jouw ervaring op de Community met ons te delen via een korte (en anonieme) tevredenheidsenquête. Met jouw feedback kunnen wij ervoor zorgen dat de Community nog beter wordt! https://forms.office.com/e/ZgQ6Wcx4Kv

Beste


Dankuwel voor uw spoedig antwoord. 

Dit betreft iemand die bij Sabena gewerkt heeft als stewardess. Zij hebben een speciale regeling van 1.3 gekregen en gaan daardoor vervroegd op pensioen op 58 jaar. Betreft dit dan ook een taxering van 10% ?

 

Alvast bedankt 

Mvg

Elvira Vandewalle


 

Reputatie 4

Hallo @Elleke,

Het is moeilijk om de precieze taxatie via deze weg te achterhalen. Het is best dat de persoon zich laat informeren via eigen bank of de Federale Pensioendienst. Indien de persoon ook klant bij ons is kan er contact gemaakt worden via de manier die we in het vorige bericht hadden meegegeven.

Met vriendelijke groeten,

LarsD

 

Reageer