Verrichtingen met Visa Direct niet langer mogelijk vanaf 15/09/2023

  • 14 September 2023
  • 0 reacties
  • 3803 Bekeken

Badge

Vanaf 15 september 2023 kan je Visa Direct-verrichtingen niet langer met je Bancontact-Visa Debit-debetkaart en/of Visa-kredietkaart uitvoeren. Deze zeer specifieke verrichtingen worden (voorlopig) stopgezet om volledig in regel te zijn met de Europese verordening tegen witwassen en terrorismefinanciering.

Dit zijn de meest voorkomende Visa Direct-verrichtingen:

  • Internationale krediettransfers: betaling tegoed van een buitenlandse handelaar op jouw debet- of kredietkaart, uitbetaling van tegoeden op verkoop van o.a. cryptocurrencies, terugbetaling lokale taksen in belastingvrije winkels en luchthavens, …
  • Transfers van tegoeden van de ene betaalkaart naar de andere betaalkaart (niet voor de aankoop van goederen): geld toevoegen aan internationale prepaidkaarten of digital wallets.

We werken volop aan een oplossing om deze Visa Direct-verrichtingen in de toekomst toch weer mogelijk te maken én tegelijk in regel te zijn met de wetgeving. Geld toevoegen aan je prepaidkaart(en), kan in afwachting daarvan via een gewone overschrijving.

En natuurlijk kan je met al onze betaalkaarten nog steeds contactloos en mobiel betalen, online shoppen, betalen in het buitenland (ook buiten Europa), uitstel van betaling genieten, binnenlandse en internationale overschrijvingen doen, …


Reageren op dit onderwerp is niet mogelijk.