Starten met Easy Banking

Je kaartlimiet verhogen of verlagen

 • 25 October 2019
 • 0 reacties
 • 82575 Bekeken

Reputatie 7

Voortaan is het mogelijk om de tijdelijke limiet van een debetkaart of kredietkaart rechtstreeks via Easy Banking App te verhogen of te verlagen. Je hoeft niet langer contact op te nemen met het Easy Banking Centre of naar het kantoor te komen. Alles verloopt online in slechts enkele seconden.

Beheer de tijdelijke limiet van je debetkaart via Easy Banking App

 1. Meld je aan in Easy Banking App.
 2. Druk onderaan op Mijn diensten en kies voor Kaarten.
 3. Tik op de debetkaart waarvan je de tijdelijke limiet wilt beheren.
 4. Je ziet nu de kaartinstellingen. Kies bij Limieten voor het type limiet dat je wilt beheren. 
 5. Druk vervolgens op Tijdelijke limiet kiezen
 6. Verschuif de balk naar de gewenste limiet en druk op Tekenen.
 7. Bevestig met je Easy Banking-code, vingerafdruk of FaceID.

Beheer de tijdelijke limiet van je kredietkaart via Easy Banking App

 1.  Meld je aan in Easy Banking App.
 2. Druk onderaan op Mijn diensten en kies voor Kaarten.
 3. Tik op de kredietkaart waarvan je de tijdelijke limiet wilt beheren.
 4. Druk bovenaan rechts op het tandwiel. Druk vervolgens bij Limieten op Betalingen en geldopnemingen.
 5. Druk vervolgens op Tijdelijke limiet kiezen
 6. Kies een periode. Je nieuwe limiet loopt tot het einde van de door jou gekozen periode. 
 7. Verschuif de balk naar de gewenste limiet en druk op Tekenen.
 8. Bevestig met je Easy Banking-code, vingerafdruk of FaceID.

Nuttige info over een limietwijziging via Easy Banking App

 • De nieuwe tijdelijke limiet is onmiddellijk actief. Voor debetkaarten geldt een tijdelijke limiet voor 7 dagen. Voor kredietkaarten loopt de limiet tot het einde van de door jou gekozen periode. 
 • Voor kredietkaarten geldt een aparte limiet voor geldopnemingen. Ongeacht de door jou gekozen limiet, kan je maximaal 620 EUR per 4 dagen opnemen. Geldopnemingen zijn ook verder beperkt tot 8 opnemingen per 4 dagen en tot 1000 EUR per periode van 7 opeenvolgende dagen. Ook de bank kan dit niet wijzigen.
 • Tijdelijke limieten voor geldopnemingen via debetkaarten zijn enkel geldig aan automaten van BNP Paribas Fortis in België. 

Voor tijdelijke limieten hoger dan wat toegestaan is via Easy Banking en voor permanente limietwijzigingen, kan je beveiligd contact opnemen met het Easy Banking Centre via Easy Banking App of met behulp van Easy Banking Phone.

Maak je gebruik van Optiline? Dan kan de limiet van je krediekaart enkel aangepast worden via de Optiline klantendienst. Je kan hen bereiken op 02 508 44 40.

Wijzig de limiet van je debetkaart of kredietkaart via Easy Banking Web

 1.  Meld je aan via https://www.bnpparibasfortis.be.
 2. Klik in het linkermenu op Rekeningen en kaarten en dan op Mijn kaarten.
 3. Klik rechts van de kaart op de horizontale strepen en kies voor Wijzigen.
 4. Kies op deze pagina voor Mijn limieten.
 5. Op deze pagina kan zowel de tijdelijke als de permanente limiet wijzigen. Kies je gewenste limiet, druk op Volgende en bevestig met je debetkaart en kaartlezer.

Belangrijk

Ongeacht of je de limiet van een debetkaart of een kredietkaart wijzigt via Easy Banking Web, dien je altijd de debetkaart waarmee je je Easy Banking Web-profiel hebt aangemaakt, in de kaartlezer te steken wanneer je gevraagd wordt om de wijzigingen te tekenen.

Nuttige info over een limietwijziging via Easy Banking Web

 • Een limietwijziging voor een debetkaart is onmiddellijk actief en blijft geldig voor 7 werkdagen.
 • Voor een kredietkaart zal de tijdelijke limiet beschikbaar zijn na 2 werkdagen en voor een periode van maximum 45 dagen. Een permanente verlaging is na 2 werkdagen beschikbaar.
 • Een permanente wijziging van de limiet van je kredietkaart moet gecontroleerd en goedgekeurd worden. Daardoor kan het langer duren voor dit type limiet beschikbaar is als je ze online aanvraagt.
 • Voor kredietkaarten geldt een aparte limiet voor geldopnemingen. Ongeacht de door jou gekozen limiet, kan je maximaal 620 EUR per 4 dagen opnemen. Geldopnemingen zijn ook verder beperkt tot 8 opnemingen per 4 dagen en tot 1000 EUR per periode van 7 opeenvolgende dagen. Ook de bank kan dit niet wijzigen.

Voor tijdelijke limieten hoger dan wat toegestaan is via Easy Banking kan je beveiligd contact opnemen met het Easy Banking Centre via Easy Banking App of met behulp van Easy Banking Phone.

Als je ons voor 15u contacteert, is de dringende limiet van je kredietkaart binnen de 2 uur actief. Anders is ze de volgende ochtend beschikbaar.

Maak je gebruik van Optiline? Dan kan de limiet van je kredietkaart enkel aangepast worden via de Optiline klantendienst. Je kan hen bereiken op 02 508 44 40.

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer