Beantwoord

Historiek effectenrekening

  • 30 January 2020
  • 3 reacties
  • 910 Bekeken

Hoelang zijn de verrichtingen op effectenrekening te consulteren?

icon

Beste antwoord van YannickB 30 January 2020, 13:48

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7

Dag Stanny,

De individuele verrichtingen op een effectenrekening blijven 6 maanden zichtbaar. In het algemene overzicht zijn ook maximaal 137 orders zichtbaar.

Via je rekeninguittreksels, kan je alvast wel tot 10 jaar teruggaan (tot en met 2012). 

Dag Yannick,

Mijn rekeninguittreksels zijn per maand gegroepeerd.

Voor wat betreft de fiscale attesten, heb ik bijvoorbeeld 10 pdf-bestanden in 2019, Mijn vrouw heeft er, laat ons zeggen 5.

Voor het invullen van tax on web, moet ik dus, voor mij 10 pdf-bestanden downloaden en openen, voor mijn vrouw 5. In die bestanden staan 1 of meer fiscale attesten.

Ik moet nu die x aantal attesten (+ attesten voor mijn vrouw) manueel noteren voor wat betreft de ingehouden roerende voorheffing en het totaal maken.

Kan er nu geen verzamelstaat gemaakt worden voor het totaal? Wat ook wenselijk zou zijn is dat er ergens melding wordt gemaakt over welke aandelen het gaat. Ik neem aan dat de belastingen dit niet moeten weten, maar als klant moet ik dus bij de verrichtingen effectenrekening op datum dit opzoeken.

Bijkomend 

Enerzijds, is er bij KB van 28 april 2019 bepaald dat u documenten ter beschikking van de administratie moeten houden:

hierin wordt vermeld: de vennootschap, die het dividend heeft toegekend.

Dit staat dus niet op het fiscaal attest. Als ik alles wil bijhouden, moet ik dus mijn fiscale attesten bewaren - opslaan (geen probleem). Eerst natuurlijk manueel het totaal maken van de roerende voorheffing. Maar bijkomend moet ik opzoeken via de verrichtingen op effectenrekening over welke vennootschap het gaat, die mij het dividend heeft toegekend. Moet ook manueel gebeuren.

Dus, gezien de historiek van verrichtingen maar 6 maanden consulteerbaar is, moet ik dit ook nog ergens opslaan, gezien ik die info aan de belastingen 3 jaar moet bijhouden.

Jawadde! Daar moet toch een oplossing voor komen.

Reputatie 7

Er is inderdaad geen gegroepeerd overzicht beschikbaar, we sturen enkel de individuele fiscale attesten.

Ik heb het alvast wel als suggestie (net zoals een uitbreiding van de historiek) voor je doorgegeven aan de juiste collega’s.

Reageer