Beantwoord

spaarboek kleinkinderen

  • 14 April 2020
  • 3 reacties
  • 1112 Bekeken

ik wil de spaarboeken van mijn kleinkinderen zien 

icon

Beste antwoord van YannickB 14 April 2020, 16:49

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7

Hallo @fwar1008 

Rekeningen van kinderen zijn enkel zichtbaar voor ouders of andere wettelijke vertegenwoordigers en (in beperkte mate) voor schenkers.

Gaat het om rekeningen die jij geschonken hebt?

het zijn rekeningen die we elke maand aanvullen

Reputatie 7

Gaat het om rekeningen die door de ouders geopend werden op naam van je kleinkinderen? Zo ja, dan is het niet mogelijk voor jou om die te kunnen beheren en te kunnen zien via Easy Banking.

Het is wel mogelijk om een rekening ‘derde schenker’ (derdenbeding) te openen. Dat is een spaarrekening ten gunste van een minderjarige. Jij kan dan op de rekening storten en ze opvolgen via de rekeninguittreksels. De rekening zelf blijft geblokkeerd tot je kleinkind meerderjarig wordt.

 

Als het al gaat om zo’n spaarrekening derde schenker, dan kan je de uittreksels opvolgen via Easy Banking. Hoe je dat doet lees je hier.

Wil je zo’n rekening openen, dan kan dat op kantoor. Omwille van het coronavirus zijn onze kantoren wel enkel beschikbaar op afspraak en enkel voor dringende zaken. Als je ons belt via 02 762 60 00 kunnen we met jou en je kantoor bespreken of een afspraak kan.

Reageer