Beantwoord

Interest spaarboekjes

  • 6 January 2023
  • 3 reacties
  • 210 Bekeken

  • Ontdekker - Niveau 2
  • 3 reacties

Waneer verhogen jullie de rente op spaarboekjes en hoeveel ?

icon

Beste antwoord van JarneM 6 January 2023, 10:43

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 2

Hallo @Eugene ,

 

BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank! passen ook de rentevoet van hun klassieke gereglementeerde spaarrekeningen aan vanaf 1 februari 2023:

  • de basisrente wordt verhoogd naar 0,15% (i.p.v. 0,01%);
  • de getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,10%.

Het saldo van de klassieke Spaarrekening is beperkt tot 250.000 euro. Als die drempel wordt overschreden, wordt het bedrag dat de toegestane drempel overschrijdt naar een bestaande of een speciaal daarvoor geopende Depositorekening met dezelfde beheerparameters overgeschreven.

 

 

We hopen jou hiermee van dienst te zijn.

 

 

Met vriendelijke groeten,

JarneM

Waarom zoveel minder dan de andere banken ?

Reputatie 2

Hallo @Eugene ,

 

Vanaf 1 februari 2023 bieden BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank! een nieuwe gereglementeerde spaarrekening aan voor particuliere spaarders: de Spaarrekening Plus. Op diezelfde datum wordt de basisrente van de klassieke Spaarrekening verhoogd.

 

Zoals de naam al aangeeft, biedt de Spaarrekening Plus een mooi rendement, namelijk een rentevoet van 1,25% (op jaarbasis). Die bestaat uit :

  • een basisrente van 0,50%, en
  • een getrouwheidspremie van 0,75%.

Het saldo van de Spaarrekening Plus is beperkt tot 100.000 euro. Als die drempel wordt overschreden, wordt het bedrag dat de toegestane drempel overschrijdt naar een bestaande of een speciaal daarvoor geopende Depositorekening met dezelfde beheerparameters overgeschreven.

 

Deze procedure is dezelfde als die voor de klassieke Spaarrekening. Ter herinnering: de Depositorekening is een niet-gereglementeerde spaarrekening met een actuele rentevoet van 0%.

Er kan maar één Spaarrekening Plus worden geopend per houder of houderschap. Het zal echter wel mogelijk zijn om een Spaarrekening Plus en een (klassieke) Spaarrekening met hetzelfde houderschap aan te houden.

Vanaf 1 februari 2023 kunnen klanten een Spaarrekening Plus openen in hun agentschap of het Easy Banking Centre.

 

Met vriendelijke groeten,

JarneM

Reageer