Beantwoord

Blokkering Visa Direct verrichtingen - instantoverschrijving als alternatief

  • 14 September 2023
  • 1 reactie
  • 173 Bekeken

Vanaf morgen worden er geen Visa Direct verrichtingen meer toegelaten onder het mom van KYC en AML. Dat BNPPF hiermee het gebruik van concurrerende diensten zoals Revolut aan banden kan leggen, is natuurlijk mooi meegenomen.

Als workaround wordt er in de last-minute communicatie aangeraden een overschrijving te gebruiken. Wat niet wordt vermeld, is dat een instantoverschrijving nog steeds €0,60 kost en bovendien beperkt is tot €1000. Dat is niet echt een workaround te noemen.

Is dit effectief een maatregel met het oog op het bestrijden van criminaliteit en zullen instantoverschrijvingen gratis worden aangeboden? Of dient de maatregel toch eerder om de eigen positie te beschermen, ten nadele van de consument?

icon

Beste antwoord van Julie N 15 September 2023, 13:40

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 2

Hallo @polflaps , 

 

Bedankt voor jouw bericht. 

 

Dit is effectief een maatregel die genomen is door de bank om in regel te zijn met de Europese verordering tegen witwassen en terrorismefinanciering. We begrijpen uiteraard dat dit ervoor zorgt dat het geld niet meteen beschikbaar is voor de klant. Er wordt aan een oplossing gewerkt. Momenteel is het enige alternatief een gewone overschrijving. We kunnen ook niet garanderen dat het geld via een instant overschrijving sneller beschikbaar gaat zijn voor de klant. 

 

De huidige limiet voor instant overschrijvingen is 5000 euro en de kost om dit uit te voeren blijft hetzelfde. 

 

Heb je nog vragen? Aarzel zeker niet om ze te stellen. 

 

Groetjes, 

Julie N 

 

 

 

Reageer